koken & tafelen algemeen

Gegrilde geitenkaas met honingdressing

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

200 gram zachte geitenkaas;

2 eetlepels  bloem;

100 gram gemengde sla;

2 eetlepels gedroogde tomaat;

1 rode ui in halve ringen;

2 eetlepel pijnboompitten;

Voor de dressing;

1 eidooier;          

1 theelepel witte wijnazijn;

1 theelepel mosterd;

1 eetlepel bouillon;

1 eetlepel honing;

2 deciliter olie;

Zout;

Bereiding

Meng met de staafmixer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar, behalve de olie. Giet er dan langzaam de olie bij tot de dressing gaat binden. Breng op smaak met zout.

Snij de geitenkaas in plakken en druk er met een vormpje kleine rondjes uit. Rol ze door de bloem en bak de rondjes in een grillpan of onder de grill 1 minuut aan beide kanten. Verdeel de salade over 4 borden, garneer met de ui, tomaat en pijnboompitten. Leg de geitenkaas erbij en giet de dressing erover.