koken & tafelen algemeen

Gebakken coquilles met knolselderijpuree en truffel

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

8 coquilles;

8 schijfjes herfsttruffel;

1/2  knolselderij;

Melk;

Room;

 

Voor de saus:

2 dl room;

2 dl groentenfond;

Truffeljus;

Truffelparures;

Roomboter;

Bereiding

Reduceer de room met het fond, voeg truffelsap toe en breng op smaak met parures , peper en zout. Kook de grof gesneden knolselderij in gelijke delen melk en room gaar. Draai glad in de keukenmachine, voeg eventueel wat van het kookvocht toe, breng op smaak en laat uitlekken in een passeerdoek. Bak de coquilles goudbruin aan beide zijden. Monteer de saus luchtig met roomboter. Plaats de coquilles in een diep bord, leg er een quenelle van de puree bij, schep de saus erlangs en schaaf er truffel over.