koken & tafelen algemeen

Garnalenkroketjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

0.5 blaadje gelatine

2 deciliter visfond

20 gram boter

20 gram bloem

1/8 deciliter slagroom

100 gram gepelde Hollandse garnalen

1 eetlepel  gehakte peterselie

1 theelepel citroensap

Versgemalen peper

Zout

1 ei

Paneermeel

Olie om te frituren

1 citroen

Bereiding

Week de gelantine in koud water. Kook de fond in tot 1,5 deciliter. Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat al roerend circa 1 minuut zachtjes pruttelen. Voeg onder goed roeren scheutje voor scheutje de visfond en de room toe en laat 3 minuten zachtjes al roerend garen. Voeg van het vuur af de uitgeknepen gelatine, de garnalen, de peterselie, het citroensap, peper en zout toe. Laat de vulling afkoelen en opstijven in de koelkast. Vorm van het afgekoelde mengsel vier kroketjes, haal ze door het losgeklopte ei en rol ze nogmaals door het paneermeel. Laat de kroketten circa 15 minuten drogen en bak ze in 4 minuten in frituurvet van 180°C bruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met partjes citroen.