koken & tafelen algemeen

Aardappelsouffle met gruyere

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

300 gram gekookte kruimige aardappels

1 deciliter slagroom

1 eidooier

50 gram geraspte gruyère

½ theelepel vers geraspte nootmuskaat

2 eiwitten

1 eetlepel boter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Prak de aardappels fijn met een vork. Roer de slagroom erdoor en druk het mengsel met een pollepel door een zeef. Klop de eidooier, kaas en nootmuskaat erdoor en voeg wat zout en peper toe. Sla de eiwitten tot slappe pieken en spatel ze in delen door het aardappelmengsel. Vet 4 soufflé vormen goed in met boter en vul ze tot ¾ met het soufflé beslag. Verlaag de oventemperatuur naar 170 graden Celsius en bak de soufflés in het midden van de oven in 15 tot 20 minuten gaar. Serveer direct.