koken & tafelen algemeen

Aardappelsouffle

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

600 gram aardappelen
1 deciliter melk
60 gram roomboter
2 eierdooiers
3 stuks eiwitten
nootmuskaat
peper en zout

Bereiding

De aardappelen schillen, wassen, daarna koken met zout totdat ze goed gaar zijn. Afgieten en ze even laten staan tot ze goed droog zijn. Pureer ze zonder klontjes. Roer de eierdooiers, gesmolten boter en dan de melk er doorheen. Breng de puree op smaak en laat hem afkoelen. Smeer ovenvaste schaaltjes in met gesmolten boter. Als de puree koud is, sla dan de eiwitten met een snufje zout op tot een stevige massa en spatel dit door de puree. Vul de schaaltjes met een spuitzak tot max. 80% en zet ze dan op een bakplaat. Bak ze ca. 20-25 min. in een voorverwarmde oven van 200 graden C. totdat ze goudbruin zijn. Oven niet openen anders slaan ze neer.