koken & tafelen algemeen

Gamba taartje met peterseliesaus

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

6 rauwe grote garnalen;

1 ei;

mespuntje kerriepoeder;

peper en zout;

100 ml slagroom;

boter om in te vetten;

paar druppels whisky (optioneel)

Voor de peterseliesaus;200 ml visfond;200 ml slagroom;100 ml witte wijn;

½ bos peterselie;

Bereiding

Hak de garnalen met het ei, het kerriepoeder,  zout, peper en eventueel de whisky in de keukenmachine fijn. Zet het een half uurtje in de koelkast. Klop de slagroom lobbig en spatel deze door de garnalenpasta. Breng een beetje water aan de kook, schep er een theelepel van de mousse in en laat deze even garen.  Als de mousse niet dik genoeg is of nog op smaak gebracht moet worden, kan dat op dit moment. Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet acht vormpjes van ongeveer 45 ml in met boter en verdeel de mousse over de bakjes. Zet ze in een met zoveel kokend water in een braadslee dat ze tot de helft in het water staan. Laat de mousse 15-20 minuten garen, het  moet nog veerkrachtig aanvoelen

Breng voor de peterseliesaus de visfond met de slagroom en de wijn aan de kook en laat het tot de helft inkoken. Was de peterselie goed, dep droog en snij heel fijn. Roer de peterselie door de saus en breng op smaak met zout en peper.