koken & tafelen algemeen

Carpaccio van heek met roze pepercitrusolie

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

2 mooie stevige heekfilets of een andere stevige witvis, schoongemaakt zonder vel;

Rasp en sap ½ limoen;

Rasp en sap van ½ kleine citroen;

Rasp en sap van ½ kleine ( bloed) sinaasappel;

½ Eetlepel roze peperkorrels+ extra voor de garnering;

200 ml frisgroene olijfolie;

Roze peperkorrels;

Fleur de sel of grof zeezout;

Bereiding

Snijd de heekfilets in hele dunne plakken Meng het limoen-, citroen - en sinaasappelsap met elkaar. Pureer met een staafmixer de olijfolie met de rasp van de limoen, citroen en sinaasappel en de roze peperkorrels en breng alles op smaak met wat van het citrussap. Verdeel de plakjes heek over de borden, besprenkel ze met de olie en een paar extra druppels citrussap. Bestrooi met fleur de sel en een paar extra roze peperkorrels.