koken & tafelen algemeen

Salade van pompoen en bladgroenten

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

½ butternut pompoen                                                                                                                                                       3 eetlepel olijfolie                                                                                                                                                                            3 theelepel rode wijnazijn                                                                                                                                                                                                                   zout en peper                                                                                                                                                                                                                                   cayennepeper                                                                                                                                                                                                                                      3 eetlepel pompoenpitten                                                                                                                                                                                                                                  geroosterde pompoenpitten over de salade.

Bereiding

Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd vruchtvlees in blokjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en roerbak de blokjes pompoen  10- 15 minuten.
Maak een vinaigrette van 2 eetlepels olijfolie, de wijnazijn, zout, peper en cayennepeper. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten een paar seconden.
Maak bladgroenten aan met de vinaigrette en dien ze op met de gebakken pompoen. Strooi de geroosterde pompoenpitten over de salade.