koken & tafelen algemeen

Roze curry

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

¼ bloemkool

¼ butternutpompoen

12 grote garnalen, uit de diepvries

2 eetlepels zonnebloemolie

4 deciliter  kokosmelk

1 gekookt rood bietje

1 eetlepel verse koriander

Voor de currypasta

4-5 stengels citroengras

½ bosje koriander

2-3 groene Spaanse pepers

2 teentjes knoflook

3 sjalotjes

1 cm verse gember

6-7 witte peperkorrels

3 limoenblaadjes ( djeroek poeroet) of (of geraspte limoenschil)

2 limoenen

Nuoc mam (Vietnamese vissaus)

Bereiding

Maak eerst de currypasta.

Haal eerst van de stengels citroengras de buitenste laagjes en de harde uiteinde af en gooi die weg.

Was de koriander: leg 1 takje apart.

Schrap de pepertjes uit. Pel de teentjes knoflook en de sjalotjes.

Schil het stukje gemberwortel. Doe al deze ingrediënten in een keukenmachine met de peperkorrels, d limoenblaadjes en een scheutje limoensap. En wat vissaus.

Laat de machine draaien tot de saus mooi groen en vrij dun is.

 

Maak de bloemkool en de pompoen schoon en snij ze in stukken.

Spoel de garnalen in een vergiet af onder stromend water.

Verhit de olie in een hapjespan. Roerbak 2-3 eetlepels van de currypasta in de hete olie. (vries de rest in voor een andere keer)

Giet de kokosmelk erbij. Breng het vocht tot net onder het kookpunt.

Voeg de groenten toe, behalve het rode bietje. En stoof het gaar in 15-20 minuten.

Voeg de garnalen toe en warm ze  3-4 minuten mee. Voeg het gestroopte en in stukken gesneden bietje toe. Strooi hierover de koriander en dien de roze curry op.