koken & tafelen algemeen

Lasagne met snijbiet

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

2 struikjes snijbiet

2 eetlepels olijfolie

40 gram pijnboompitten

40 gram rozijnen

½  pak lasagne

200 gram ricotta

5 plakken droge ham

 

Bechamelsaus :

25 gram boter

30 gram bloem

200 ml melk

zout en peper

Bereiding

Smelt de boter voor de Bechamelsaus. Haal de pan van het vuur en roer de bloem door de boter. Verwarm het mengsel 2-3 minuten op een matig vuur. Giet de melk er in een dunne straal bij. Breng de saus onder voortdurend roeren aan de kook op een matig vuur. Laat de saus circa 5 minuten doorkoken, tot hij traag van de lepel afloopt. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

 

Maak de snijbiet schoon. Snijd het blad van de stronk af. Leg de bladeren op elkaar en snij ze in repen. Snij de stronken in stukken.

 

Verhit de olie in een grote koekenpan en roerbak de snijbietstronk tot hij zacht is. Voeg de bladeren toe en bak ze op vrij hoog vuur, tot ze slinken. Strooi er zout en peper over. Voeg de pijnboompitten en rozijnen toe.

 

Beboter een ovenschaal. Maak lagen van de lasagnebladeren, snijbiet en ricotta, met de ham er tussen. Eindig met de bechamelsaus. Bak de lasagne 30 minuten.