koken & tafelen algemeen

Lasagne met potimarron

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten

Receptuur

1 potimarron of ½ butternut

3-4 eetlepels olijfolie

zout en peper

2 teentjes knoflook

1 blik (400 ml) ontvelde tomaten

500 gram jonge bladgroenten (molsla mizuna, spinazie, postelein)

½ pak lasagne

50 gram Parmezaanse kaas

Bechamelsaus

25 gram eetlepel boter

30 gram bloem

250 milliliter melk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de pitten; je hoeft hem niet te schillen. Besprenkel het vruchtvlees met 1-2 eetlepels olijfolie en strooi er zout en peper over. Bak de pompoen circa 30 min in de oven, tot het vruchtvlees zacht en goudbruin is. Maak het met een lepel los van de schil. Pel een teentje knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Zet de tomaten op de knoflook. Laat ze 20 minuten sudderen en breng ze op smaak met zout en peper. Was de bladgroenten en smoor ze circa 10 minuten in de rest van de olijfolie, tot ze slinken. Strooi er zout en peper over. Smelt de boter voor de bechamelsaus. Haal de pan van het vuur en roer de bloem door de boter. Verwarm het mengsel 2-3 minuten op matig vuur. Giet de melk er in een dunne straal bij en breng de saus onder verdurend roeren aan de kook op een matig vuur. Laat de saus circa 5 minuten doorkoken, tot hij traag van de lepel afloopt. Breng op smaak met zout en peper. Beboter een ovenschaal. Maak lagen van bladgroenten, lasagne bladen, tomatensaus en pompoen. Eindig met een laag bechamelsaus en rasp de Parmezaanse kaas  erover. Bak de lasagne 30 minuten.