koken & tafelen algemeen

Gevulde pattissons

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

2 patissons

2 wortels

2 raapjes

1 sjalotje

200 gram rauwe ham

2 eetlepels zonnebloemolie

zout en peper

200 gram geraspte Comté of belegen Goudse kaas

Bereiding

Snij de pompoenen horizontaal door, schep de pitten eruit en gooi ze weg en maak het vruchtvlees los van de schil. Schrap de wortels en raapjes en snijd ze in blokjes. Fruit het sjalotje in de olie. Voeg de wortels, raapjes en het vruchtenvlees van de pompoenen toe. Roerbak alles een paar minuten. Schep de ham erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en vul de uitgeholde pompoen ermee. Strooi de geraspte kaas erover, zet de gevulde patissons in de oven en rooster ze ± 20 minuten