koken & tafelen algemeen

Gebakken snijbiet met chorizo en wilde paddenstoelen1

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 25 minuten

Receptuur

8 plakjes chorizo
300 gram wilde paddenstoelen
1 struikje snijbiet
3 eetlepels olijfolie
zout en peper

Bereiding

Snijd de chorizo in blokjes. Maak de paddenstoelen schoon, wrijf ze af met keukenpapier of met een zacht borsteltje en snij met een aardappelschilmesje de lelijke plekken eruit. Maak de snijbiet schoon. Snijd  het groen van de stronk. Leg de bladeren op elkaar en snijd  ze met een scherp mes in repen. Snijd het wit in stukken.

Verhit de olie in een koekenpan of een wok en roerbak het wit van de snijbiet. Voeg het groen van de snijbiet toe, met de paddenstoelen en de chorizo. Roerbak alles circa 10 minuten, op vrij hoog vuur, tot zowel de snijbiet als de paddenstoelen gaar zijn. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Dien het meteen op bij een biefstuk bijvoorbeeld