koken & tafelen algemeen

Crumble met kardoen en ham

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur en 10 minuten

Receptuur

1 kilo kardoenen

sap van 1 citroen

2 eetlepels olijfolie

boter

200 gram beenham

zout en peper

150 gram volkorenmeel.(of 75 gram bloem en 75 gram volkorenmeel)

80 gram gezouten boter.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Maak de kardoenen schoon: verwijder de bladeren, de stekelige delen en de onderkant. Snijd de vezelige delen weg. Snijd de kardoenen in stukken en leg ze ineen kom water met citroen. Blancheer ze 5 minuten in kokend water met zout en giet ze af. Roerbak ze inde olijfolie. Beboter een ovenschaal en leg de kardoenen erin. Voeg de in stukjes gesneden ham toe. Strooi er flink wat zout en peper over.

Strooi het meel in een kom en snijd de gezouten boter er met twee messen door bewerk het mengsel met je vingertoppen tot het kruimelig is. Strooi er wat peper bij en verdeel het over de kardoenen. Bak de schotel 35 minuten in de oven.