koken & tafelen algemeen

Brandnetelsoep met karnemelk

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

3 sjalotjes

2 – 3 aardappelen

20 gram boter

1 liter groentebouillon

200 gram jonge brandnetelblaadjes

1 deciliter karnemelk

Cayennepeper of verkruimelde chilivlokken                                                                                                                            

Bereiding

Deze soep kun je ook koud opdienen met ijsblokjes en croutons.

Pel en snipper de sjalotjes. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes op laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg de aardappels toe met ruim water en het halve bouillonblokje. Kook de aardappels gaar. Breng intussen een pan water aan de kook. Dompel de brandnetels in het kokende water. Giet ze na 30 seconden af. Pureer de aardappels met de brandnetels in de blender of roerzeef. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Leng de soep zo nodig aan met water. Warm hem op laag vuur door en giet de karnemelk erbij. Strooi er voor het opdienen cayennepeper of chilivlokken over.