koken & tafelen algemeen

Biet met gebruineerde boter en Tomme de Savoie

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur en 5 minuten

Receptuur

4 rauwe bietjes (of 2 grote exemplaren)

100 gram boter

zout en peper

100 gram Tomme de Savoie (kaas) van schapen of geitenmelk, of goudse kaas

jong bietenloof of andere jong blad

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C

Was de bietjes, wikkel ze in aluminiumfolie en leg ze in de oven. Stoof ze 45-60 minuten, afhankelijk van hun formaat. Prik er met de punt van een mes in om ze te testen en haal ze uit de oven zodra ze gaar zijn. Verwarm de boter in een steelpan op laag vuur tot hij smelt en een hazelnootbruine kleur aanneemt.

Stoof de bietjes 10 minuten in de boter en snijd ze daarna in heel dunne plakjes. Verdeel de plakken over vier borden. Giet de gebruineerde boter op de bietjes. Strooi er een beetje zout en peper over. Schaaf de kaas erover en schik het bietenloof eromheen