koken & tafelen algemeen

Paddestoelenragout

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1,5 kg paddestoelen
3 koppen rode wijn

½ kop sake
4 eetlepels sesamolie 
2 eetlepels mirin
20 sjalotjes
2 eetlepels paddestoelenbouillon

5 cm gember

2 eetlepels tijm
2 eetlepels tarwemeel

 

Bereiding

Schil de sjalotjes en snijd ze in vier stukken. Rasp de gember met de grove kant van de rasp. Knijp de sap van de gember in een kommetje. Doe de sesamolie in een diepe pan. Fruit hierin zachtjes de sjalotjes. Voeg een beetje wijn of sake erbij als het dreigt aan te plakken. Maak de paddestoelen schoon met een keukenpapier. Snijd ze in mooie reepjes. Voeg de rode wijn, sake, mirin, paddestoelenbouillon, gembersap en tijm toe. Laat alles 20 minuten koken. Bind de ragout met witmeel. Breng op smaak met zout en peper als nodig.

* Met dank aan de kook met mij mee studio