koken & tafelen algemeen

Rode linzensoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Receptuur

1 ui, stukje gemberwortel
2 tenen knoflook
2 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel rode curry paste
gemalen komijn (djinten)
gemalen koriander (ketoembar)
250 gram rode linzen,
1,25 liter groentenbouillon

enkele takjes koriander of peterselie,

1 eetlepel citroensap

 

Bereiding

Pel en snipper de ui. Schil het stukje gemberwortel en hak het fijn. Pel de tenen knoflook en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de uisnippers en gember ca. 2 minuten. Voeg de plakjes knoflook toe en roerbak 30 seconden. Roer de curry hierdoor en laat ongeveer 1 minuut 'zweten'. Strooi komijn en koriander in de pan en voeg de linzen met de bouillon toe. Breng aan de kook. Kook de linzen in ca. 30 minuten gaar. Hak de blaadjes koriander of peterselie fijn. Meng de blaadjes met het citroensap vlak voor het serveren door de soep. Ook lekker met een lepeltje yoghurt.