koken & tafelen algemeen

Linzensoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1 pond groene linzen;
kopje rijst of macaroni;
2 uien;
1 prei;
1 teen knoflook;
stuk witte kool;
6 wortelen;
1 paprika;
5 aardappelen;
2 tomaten;
2 theelepels groentebouillonpoeder of meer naar behoefte;
verse peper uit de molen;
1 theelepel bonenkruid;
2 theelepels basilicum;
2 eetlepels verse peterselie;
2 eetlepels verse selderie;
1 theelepel lavas;
een scheutje sojasaus;
1 theelepel Hindoestanen masala;
1 theelepel paprikapoeder;
2 eetlepels olie;

 

Bereiding

Een pan met 2 liter water opzetten en aan de kook brengen.
De linzen en de rijst goed wassen en met het bonekruid toevoegen.
Doe de olie in een koekenpan en verhit deze.
Snijd de uien en fruit die tot ze goudgeel zijn. De knoflook fijngesneden of uit de pers toevoegen.
De andere groenten snijden of door een groentemolentje halen en fijngesneden aan de ui en knoflook toevoegen. Alles een paar min roerbakken en in de soep doen.
Voeg een kwartier voor het eten de tuinkruiden en de groentebouillonpoeder toe.

 

 

 

Met dank aan de kook met mij mee studio