koken & tafelen algemeen

Koolrabi sinaasappelsoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

3 eetlepel olijfolie

3 grote ui

5 koolrabi

2,5  liter groente bouillon

1,5 theelepel saffraandraadjes

3 eetlepel agavesiroop

3 sinaasappels

zou en peper

 

Peterseliegremolata

1 teentje knoflook

1 theelepel zout

1 bosje peterselie

6 eetlepel olijfolie

Bereiding

Schil en snij de ui en de koolrabi in kleine blokjes. Haal de dunne schil van 1 sinaasappel met een zesteur. Pers de sap van alle drie sinaasappels. Verhit olie in de pan en bak de ui glazig. Voeg de blokjes koolrabi toe en bak 10 minuten op een laag vuur mee. Voeg de overige ingrediënten toe en breng alles aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Maak ondertussen de gremolata: Snij de blaadjes en jonge steeltjes van de peterselie grof. Schil het knoflookteentje. Doe samen met de andere ingrediënten in een blender en pureer tot een grof mengsel. Pureer de soep met de staafmixer.

Serveren: Schep de soep in een diepe bord en versie met gremolata en sinaasappelschilletjes erop.

 

Met dank aan de Kook met mij mee studio