koken & tafelen algemeen

Vruchtenpudding met bosbessen

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Wachttijd: 30 minuten

Receptuur

2 koppen rijstmelk;

1 eetlepel agar agar;

1,5 koppen frambozen;

6 eetlepels ahorn siroop;

½  theelepel citroenrasp;

Bereiding

Doe de bosbossen in een pan en giet de ahornsiroop hierdoor heen.  Laat 15 minuten staan. Haal de schilletjes van citroen met een zesteur. Pak een diepe pan. Doe de rijstmelk hierin en breng aan de kook. Roer dan 1 eetlepel agar agar. Kook nog 2 minuten op matig vuur. Blijf roeren.  Doe dan het vuur uit. Voeg de citroenrasp. Roer goed door. Giet het mengsel in kleine kommetjes en zet deze op een koele plek om af te koelen. Als deze helemaal koel is, kan je deze in de koelkast doen. Laat de pudding 30 minuten in de koelkast. Doe de bosbessen met een beetje zout in een steelpan en zet op het vuur.  Breng de bosbessen langzaam aan de kook. Zet het vuur uit. Mix de saus in een blender tot een saus. Haal de pudding uit de koelkast en serveer met een lepeltje bosbessensaus en blaadjes munt.

Met dank aan de kook met mij mee studio