koken & tafelen algemeen

Vanille dadeltaart

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

voor de bodem;

1 pak Molenaartje tarwebiscuit a 200 gram;

125 gram margarine;

voor de vulling;

50 gram amandelmeel;

3 eetlepels ahorn siroop;

2 eetlepels agar-agar;

1 eetlepel arrowroot;

400 milliliter vanille soyamelk;

snuf zout;

½ theelepel vanillepoeder;

1 kop dadels;

Bereiding

Bekleed een springvorm met bakpapier. Maal de biscuitjes in de keukenmachine. Smelt in een pannetje de margarine op laag vuur, zet het vuur uit en roer er de gemalen biscuitjes door. Verspreid het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met platte kant van een lepel Zet de springvorm in de koelkast Maak ondertussen de vulling: Los de arrowroot op in klein beetje koud water. Doe dit met alle ingrediënten van de vulling (behalve de dadels!) in een pannetje. Breng al roerend met een garde aan de kook op middelhoog vuur. Haal van het vuur, laat even afkoelen en laat het mengsel 10 minuten op stijven in de diepvries. Haal de pitten uit de dadels en halveer de dadels. Mix de vulling met een staafmixer totdat je een mooie gladde crème krijgt. Lepel de crème op de taartbodem en strijk glad. Verdeel de stukken dadel over de bovenkant . Laat nog 10 minuten in de vriezer voor het serveren.

 

Met dank aan de kook met mij mee studio