koken & tafelen algemeen

Appeltaart

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

Voor het deeg;

120 milliliter zonnebloemolie;

175 gram gezeefd tarwemeel;

175 gram amandelmeel;

1 mespunt vanillepoeder;

1 theelepel bakpoeder;

1 mespunt zout;

4 eetlepels koud water;

90 milliliter rijststroop;

Voor de vulling;

1 kilo zoete appels;

75 gram rozijnen;

100 gram walnoten;

1 eetlepel kaneel;

sap van halve citroen;

Bereiding

Verwarm de oven op  175 graden. Schil de appels en snij ze in 4 stukken. Verwijder het klokhuis en snij de rest in wat kleinere blokjes. Meng de stukjes appel met citroensap, kaneel, rozijnen en walnoten. Pak een bakvorm en bekleed deze met bakpapier. Meng in een andere mengkom meel, bakpoeder en zout. Voeg vanille, olie, rijstroop toe en roer het geheel tot een kruimelige massa. Voeg de eetlepels koud water toe en kneed het geheel tot een glad en zacht deeg. Houd wat deeg apart ter versiering en druk de rest uit in de vorm. Zorg voor een stevige opstaande rand. Prik gaatjes in het deeg met een vork en bak deze bodem 5 minuten in de oven. Haal de vorm dan uit de oven. Verdeel de appels over het deeg. Versier de bovenkant met rest van het deeg. Bestrijk de bovenkant met wat rijststroop en bak de taart ongeveer 30 minuten.

 

Met dank aan de kook met mij mee studio