koken & tafelen algemeen

aardbeientaart

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6-8

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

voor de bodem;

100 gram amandelmeel;

120 gram gebuild meel;

4 eetlepels plantaardige margarine;

60 milliliter ahornsiroop;

Mespunt zout;

 Voor de vulling;

100 gram tofu;

½ eetlepel citroensap;

2 eetlepels arrowroot;

1 eetlepel agar agar;

200 milliliter water;

250 gram aardbeien;

100 milliliter agavesiroop;

enkele aardbeien voor het versieren;

Bereiding

Maak eerst het deeg: Doe margarine en ahornsiroop in een steelpannetje. Zet op middelhoog vuur en roer totdat de margarine is opgelost. Doe het vuur uit. Laat even afkoelen. Doe het amandelmeel, gebuild meel en een mespunt zout in een grote mengkom. Voeg de  margarine met ahornsiroop toe. Roer alles goed om. Pak een bakvorm. Bekleed deze met bakpapier. Leg het deeg in het midden. Druk het deeg uit tot een dunne taartbodem. Prik het deeg verschillende keren met een vork. Bak de bodem in 15 minuten goudbruin. Maak dan de vulling: houd enkele aardbeien apart voor de versiering.   Pureer de aardbeien samen met de tofu, agavesiroop, citroensap en een snufje zout in de Vita-mix. Hou deze apart. Doe 2 eetlepels arrowroot en 2 eetlepels koud water in een kom. Meng goed door. Doe 200 ml water in een steelpan en breng aan de kook. Voeg dan de agar-agar toe samen met de in het koud water opgeloste arrowroot, en roer nog enkele minuten door. Haal de steelpan van het vuur af. Meng met de aardbeienpuree. Neem de inmiddels afgekoelde bodem en giet de vulling erop. Laat de taart eerst 5 minuten afkoelen en doe daarna in de koelkast om het verder te laten opstijven. Wanneer de taart goed opgestijfd is, haal hem dan uit de koelkast en versier met de gesneden aardbeien. Snij in gelijke partjes en serveer.

 

Met dank aan de kook met mij mee studio