koken & tafelen algemeen

Vega spaghetti

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 35 minuten

Receptuur

2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
200 gram spaghetti
1 grote ui
1 blik gepelde tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel oregano
zout en peper
1 theelepel paprikapoeder
vega-parmezaan

Bereiding

Doe water in een grote pan en zet deze op het vuur. Als het water kookt, doe voorzichtig de spaghetti erbij.  Laat deze 8 minuten koken. Snij ondertussen de ui in kleine stukjes. Pers de knoflook met een knoflookpers. Bewaar deze in een kleine kom. Doe in een andere pan olijfolie en zet op het vuur. Doe voorzichtig de ui en knoflook erbij. Fruit deze 10 minuten. Roer af en toe door.  Voeg dan de gepelde tomaten, oregano, zout en peper toe. Kook deze nog 10 minuten door. Als de spaghetti gekookt is, giet deze af in een vergiet. Doe dan de spaghetti in de pan met de tomatensaus. Doe het vuur uit.

Met dank aan de kook met mij mee studio