koken & tafelen algemeen

Vega gehaktbrood

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

1 pak sojagehakt

1 eetlepel garam masala

1 eetlepel shoyu

2 teentjes knoflook

1 eetlepel pindakaas

1  kop zelfrijzend bakmeel

1 kop groentebouillon

3 eetlepel olijfolie

2 uien

1 blik gepelde tomaten

1 theelepel bouillonpoeder

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 C. Snipper in de uien.  Doe de gepelde tomaten in een mengkom en snij ze in de kom in kleinere stukken. Doe het sojagehakt in een kom samen met de garam masala. Doe een eetlepel olie in een pan, verwarm die en voeg er de helft van de gesnipperde uien aan toe. Fruit 4 minuten of totdat de ui glazig is. Voeg een geperst teentje knoflook toe, roer even om en voeg daarna 1 eetlepel shoyu en het sojagehakt toe. Bak dit 5 minuten. Doe dan het vuur uit. Schep alles in een grote mengkom. Voeg de pindakaas, groentebouillon en zelfrijzend bakmeel toe. Vet een smal bakblik in. Plaats het gehakt erin en druk goed aan. Plaats 20 minuten in de oven. Maak dan de tomatensaus. Neem een pannetje en voeg er een eetlepel olie aan toe. Verwarm de olie en voeg de rest van de gesnipperde ui toe. Fruit 4 minuten of totdat de ui glazig is.  Voeg dan de gepelde tomaten en 1 geperst teentje knoflook toe, roer om. Voeg daarna een kop water toe, een snufje zout en het verkruimelde bouillonstukje. Plaats er een deksel op en laat 10-15 minuten pruttelen op laag vuur. Zeef de tomatensaus door een zeef en kijk of de saus dik genoeg is. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat even afkoelen. Haal het gehaktbrood uit het bakblik. Leg op een serveerbord.  Giet er de tomatensaus overheen. Versier met een plukje bieslook of peterselie en serveer.

Met dank aan de kook met mij mee studio