koken & tafelen algemeen

Pannenkoekentaart met spinazie

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

100 gram meel;
sojamelk;
2 eetlepels arrowroot;

250 gram spinazie;
1 eetlepel shoyu;
20 gram gedroogde tomaten;
1 ui;
2 eetlepel olie;

half pakje soja cuisine;
30 gram amandelen;
10 gram pijnboompitjes;

Bereiding

Maak een beslag van de meel, arrowroot en sojamelk. Doe 1 eetlepel margarine in een koekenpan. Laat deze smelten. Schenk 1 soeplepel beslag in de pan. Bak 4 pannenkoeken. Houd ze warm door een omgekeerd bord erop te leggen. Doe de koekenpan terug op het vuur. Rooster hierin kort de pijnboompitten. Bewaar deze in een kom.Snij de ui in kleine stukjes. Bewaar in een kom. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Doe ze in een kom met heet water. Hak de amandelen in stukjes. Bewaar in een kom. Doe de koekenpan terug op het vuur. Doe er 1 eetlepel olie in. Fruit de ui 2 minuten en voeg dan de spinazie toe.  Bak tot de spinazie is ontdooid. Giet de stukjes tomaat af en knijp het vocht eruit. Voeg de stukjes tomaat toe aan de spinazie in de pan, samen met een scheutje shoyu en soja cuisine.   Leg een pannenkoek op een bord en verdeel er wat van het spinaziemengsel over. Strooi wat pijnboompitjes en amandelstukjes eroverheen, en leg er dan weer een pannenkoek op. Herhaal deze handeling tot alle pannenkoeken op zijn. Laat afgedekt afkoelen. Snij daarna met een scherp mes in kleine taartpuntjes en serveer op een mooi bord.

 

Met dank aan de kook met mij mee studio