koken & tafelen algemeen

Nasi goreng

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1 kop parboiled rijst

¼ kop wortel

¼ kop prei

¼ kop ui

¼ kop maïs

½  kop tofu

2 teentjes knoflook

2 eetlepels olie

 1 eetlepel  shoyu

Bereiding

Doe de rijst in een pan. Voeg 1,5 kop water toe. Kook ongeveer 8 minuten totdat het water is verdampt. Was en rasp de wortel grof. Doe deze in een kom. Dep de tofu droog met wat keukenpapier, en snij in hele kleine blokjes. Bewaar in een andere kom. Was de prei en snij in dunne ringen. Doe deze in een kom. Was de paprika en snij in kleine blokjes. Doe deze bij de prei. Snij de knoflook fijn en snij de ui in blokjes. Doe deze apart op een schoteltje. Laat de maïs uitlekken in een zeef boven een kom. Zet een wok op het vuur. Doe de olie in de pan en bak de knoflook. Doe dan de uien er bij. Voeg de blokjes tofu toe en bak nog 2 minuten. Roerbak de wortel 2 minuten mee. Doe vervolgens de paprika en de prei erbij. Roerbak nog 2 minuten. Doe dan de maïs erbij. Breng de groenten op smaak met zout, peper en shoyu. Roerbak op het laatst de rijst mee.

 

Met dank aan de Kook met mij mee studio