koken & tafelen algemeen

Hartige groententaart

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

6 plakjes bladerdeeg

1 kop maïskorrels

1 prei

1 rode paprika

200 gram bloemkool

2 eetlepels ei-vervanger

1 eetlepel soja cuisine

1 theelepel kerriepoeder

zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Doe ze in een pan en kook ze kort gaar. Snij de prei in dunne ringen en de paprika in dunne reepjes. Bewaar in een kom. Doe de ei-vervanger, kerriepoeder, zout en peper in een mengkom. Roer goed door. Doe de bloemkool erbij en prak alles tot een dikke puree. Voeg dan de gesneden prei en paprika toe, samen met de  maïskorrels. Pak een bakvorm. Neem het bladerdeeg en verdeel de plakjes in vier gelijke stukken. Maak hiervan mooie taartbodempjes. Bak de bodempjes 5 minuten voor in de oven. Haal de taartbodempjes uit de oven. Vul ze met het groentemengsel. Besprenkel de bovenkant met soja cuisine. Bak de taartjes nog 20 minuten.

Met dank aan de Kook met mij mee studio