koken & tafelen algemeen

Gado Gado

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

½ komkommer; 
1 kop sperzieboontjes; 
1 kop gesneden witte kool; 
1 kop taugé; 
1 kop (zilvervlies)rijst ;
1 stuk zoete aardappel;
 

Voor de pindasaus;

3 eetlepels pindakaas;

1 eetlepel tomatenpuree;

1 kop groentebouillon;

2 eetlepels agavesiroop;

1 theelepel rijstazijn;

klein beetje peper;
 

Bereiding

Doe  1 kop rijst in een pan. Voeg 2 koppen water en zet op het vuur. Kook de rijst ongeveer 40 minuten. Schil de zoete aardappel en snijd in hele dunne plakjes (zoals chips). Frituur de chips. Snijd de komkommer in dunne halve schijfjes. Bewaar ze in een kom. Maak de sperzieboontjes schoon. Doe deze in een stoomovenmandje. Snijd de kool heel dun.  Doe deze ook in een stoomovenmandje. Stoom de kool en de sperciebonen deze 10 minuut . Maak de  pindasaus: Doe alle ingrediënten voor de pindasaus in een steelpan en zet op het vuur. Verwarm alles goed en doe daarna de gestoomde kool, sperziebonen en taugé erbij.

 

Met dank aan de kook met mij mee studio