koken & tafelen algemeen

Empanadas

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

8 plakjes bladerdeeg;

1 groene paprika;

1 ui;   

1 wortel;

½ pak sojagehakt;

1 eetlepel piment;

1 theelepel komijnpoeder;

Mespunt chilipoeder;

1 eetlepel soja cuisine;

Zout;

1 eetlepel olie;

½ theelepel kurkuma;

Bereiding

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op een ovenschaal. Snij ze diagonaal in twee gelijke stukken. Snij de ui in kleine stukjes. Bewaar in een kom. Snij de paprika en wortel in kleine blokjes. Bewaar in een kom. Doe 2 eetlepels olie in een kleine pan. Laat even heet worden. Voeg dan de ui toe. Fruit de ui 5 minuten totdat hij zacht geworden is. Doe dan het sojagehakt, paprika, wortel, zout en kruiden erbij. Roerbak nog 5 minuten. Doe dan het vuur uit. Schenk de inhoud van de pan in een grote mengkom. Doe de soja cuisine erbij. Meng alles goed door. Laat het geheel iets afkoelen. Verwarm de oven op 210 graden. Meng in een klein kommetje 1 eetlepel olie met een ½ theelepel kurkuma. Vul de bladerdeegplakjes met het sojagehaktmengsel.  Pak de kwast en bestrijk de gevulde deegjes met de kurkuma-olie. Bak de empanadas 25 minuten in de oven.

Met dank aan de kook met mij mee studio