koken & tafelen algemeen

Chili sin carne met Bulghur

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 45 minuten

Receptuur

1 kop bulghur;

1 kop sojagehakt;

1 kop rode nierbonen;

1  rode paprika;

1 ui;

½ blik gepelde tomaten;

1  stengel bleekselderij;

1 teentje knoflook;

½  theelepel paprikapoeder;

½  theelepel gemalen komijn;

snufje chillipeper;

3 laurierbladen;

½  theelepel cacaopoeder;

1 stukje bouillon;

2 eetlepels olijfolie;

zout en peper naar smaak;

handjevol fijngeknipte peterselie;

Bereiding

Snijd de paprika in blokjes, de bleekselderij in plakjes, en snipper de ui. Bewaar ze allemaal in aparte kommen. Doe 2 eetlepels olie in de koekenpan en fruit hierin de ui totdat die glazig is. Voeg dan de paprika, selderij en geperste knoflook toe.

Fruit 3-4 minuten totdat de groente zacht begint te worden. Voeg dan alle kruiden toe: laurierblad, paprikapoeder, gemalen komijn, chili peper en ook de cacaopoeder. Roer om en voeg dan de uitgelekte bonen toe. Roer weer om en voeg het sojagehakt toe. Doe de gepelde tomaten in een kom en snij in stukken. Voeg de tomaten toe aan de pan samen met het verkruimelde Roer nog een keer om en voeg dan de tomaat in stukjes en verkuimelde bouillon. Voeg daarna 1  kop water toe en laat 10 minuten pruttelen op matig vuur. Kook ondertussen de bulghur gaar: Pak een andere diepe pan. Doe 1 kop bulghur en 1,5 kop water erin. Zet de pan op het vuur. Kook 10 minuten totdat alle water is verdampt.

Met dank aan de kook met mij mee studio