koken & tafelen algemeen

Crispy tofu

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Wachttijd: 15 minuten

Receptuur

1 blok tofu

 

voor de marinade:

¼ kop shoyu

¼ kop water

2 eetlepels gistvlokjes

1 eetlepel balsamico-azijn

1 theelepel ahornsiroop

snufje kurkuma

snufje versgemalen zwarte peper

snufje paprikapoeder

 

voor het knapperige korstje:

2 koppen cornflakes

1 eetlepel meel

snuf paprikapoeder

snuf knoflookpoeder

snufje zout

snufje peper

Bereiding

Laat de tofu uitlekken in een zeef. Dep hem droog met keukenpapier. Snij de tofu in ½  cm dikke plakken (ongeveer als vissticks). Meng alle ingredienten voor de marinade in een kommetje en klop goed door elkaar met een garde. Giet de marinade in een ovenschaal. Leg de plakjes tofu in de marinade, en keer ze daarna om zodat allebei de kanten bedekt zijn met de marinade. Laat de tofu minstens een kwartiertje marineren. Spreid 1 theedoek uit en strooi in het midden de cornflakes uit. Leg de andere theedoek erbovenop. Plet de cornflakes door voorzichtig op de theedoek te slaan met een deegroller. Doe de geplette cornflakes over in een mengkom. Meng de cornflakes met 1 eetlepel meel, een snuf paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Meng in een klein kommetje een ½ kop sojamelk met 1 eetlepel meel. Verwarm de friteuse voor. Neem nu de tofuplakjes uit de marinade. Haal ze 1 voor 1 door het sojamelk-meel mengsel en druk ze daarna in het cornflakes mengsel. Frituur de plakjes tofu. Laat de crispy tofu goed uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier.

 

Met dank aan de Kook met mij mee studio