koken & tafelen algemeen

Borrelnootjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

2 koppen gekookte kikkererwten

1 eetlepel paprikapoeder

½  theelepel komijnpoeder

½ theelepel zwarte peper

Zout

2 eetlepels olie

Gedroogde maiskorrels

2 eetlepels olie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Maak de kikkererwten droog op een handoek. Pel de vliesjes van de kikkererwten. Doe dan de kikkererwten in een meng kom. Voeg klein beetje zout zwarte peper, paprika en komijnpoeder toe. Doe ook de olie erin. Meng voorzichtig alles door. Pak een ovenschaal en bedek deze met bakpapier. Schep de kikkererwten hierop. Bak ze 30-40 minuten in de oven.

Maak ondertussen de popcorn: Pak een diepe pan. Verhit hierin 2 eetlepels olie. Doe de maiskorrels erin. Doe de deksel van de pan erop. Anders vliegen de popcorn uit je pan. Kijk af en toe in de pan of alle maiskorrels gepoft zijn. Schenk dan alle gepofte maiskorrels in een mengkom. Meng de popcorns met 1 theelepel zout.

 

Met dank aan de kook met mij mee studio