koken & tafelen algemeen

Ovenfriet met tofusticks en dillemayonaise

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1 blok tofu;

1 eetlepel shoyu sojasaus;

1 stukje gember;

1 eetlepel meel;

2 eetlepels sojamelk;

1 theelepel mosterd;

snuf zout;

½ kop paneermeel;

½ kop tofu‐mayonaise;

1‐2 eetlepels soja cuisine;

1 theelepel verse dille;

1 theelepel dragon;

½ theelepel kurkuma;

2 eetlepels olie;

800 gram aardappelen;

Bereiding

Verwarm de oven;op
 220°C. Dep de tofu droog
 met 
keukenpapier.
Snij 
de 
tofu 
in 
½ 
cm
 dikke 
plakken (ongeveer 
als 
vissticks).
 Rasp
 de
 gember  
en 
knijp 
het 
sap 
uit 
boven 
een 
diep 
bord.
 Vermeng
 het 
sap 
met 
de 
shoyu. 
Doe 
hier 
de 
tofu‐plakken 
in
 en 
laat 
ze 
marineren.
 Keer 
ze 
na 
een 
tijdje 
om 
zodat 
de 
shoyu aan
 beide 
kanten 
kan 
intrekken.
 Maak 
dan 
de 
dillemayonaise.  
Hak
 de
 dille 
fijn.
 Meng
 de 
mayonaise 
met 
de
 dille,
dragon
 en
 kurkuma.
 Roer 
goed
 door.
Verdun met 
wat 
soja cuisine als 
je 
het 
te 
sterk vindt 
smaken. Zet 
koel 
weg.
 Schil 
de 
aardappelen 
en 
probeer 
er mooie 
frieten 
van
 te
 snijden,
 Spoel 
ze
 onder 
koud
 water, 
laat 
ze 
uitlekken 
en
 dep
 ze 
droog 
met
 een
 schone 
theedoek 
of keukenpapier.
Vermeng
 de
 frieten
 daarna
 met
 een 
eetlepel
 olie.
 Zorg 
ervoor
 dat
 alle
 frieten
 onder 
de 
olie 
zitten. 
Bekleed
 een
 bakplaat
 met 
bakpapier,
 schik
 hier 
de 
frieten 
op. Bak 
ze 
tot 
ze 
een 
mooi 
kleurtje
 krijgen.

Meng
 in 
een 
kom 2 eetlepels sojamelk 
met een theelepel
 mosterd
 en 
1
eetlepel 
meel.  Roer
 goed
 zo dat
 er 
een
 glad
 beslag
 ontstaat. 
Doe
 er 
een
 snufje 
zout 
bij.
 Strooi
 het 
paneermeel 
in 
een 
diep
 bord.  Zet het kommetje met het beslag ernaast. Haal
 de 
tofu‐sticks
 uit
 de
 marinade. Haal ze eerst door het 
beslag en wentel
 ze
 gelijk 
daarna
 door 
het 
paneermeel.
 Druk 
voorzichtig 
aan 
zo dat 
het
 paneermeel 
overal 
goed
 blijft 
plakken.
Frituur de
 tofu‐sticks 
en 
laat 
ze 
uitlekken 
op 
keukenpapier.
 Haal
 de 
frieten 
wanneer 
ze 
klaar 
zijn 
uit 
de 
oven, 
strooi 
er 
wat 
zout
 overheen.


Met dank aan de kook met mij mee studio.