koken & tafelen algemeen

Muhammera

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1 rode paprika;

2 eetlepels broodkruimels of paneermeel;

2 eetlepels walnoten;

1 eetlepel citroensap;

1 eetlepel agavesiroop;

1 theelepel komijnpoeder;

1 theelepel paprikapoeder;

Bereiding

Halveer de paprika in de lengte doormidden. Haal de zaadjes eruit. Hak de walnoten grof op een snijplank met een groot mes. Rooster de paprika onder de grill van de oven totdat hij een beetje zwart kleurt. Draai de stukken paprika halverwege om. Doe de paprika in een plastic zakje. Laat deze 3 minuten liggen.  Haal vervolgens het vel van de paprika af. Spoel zo nu en dan je vingers onder koud water, dan gaat het makkelijker. Meng de paprika in de keukenmachine samen met de rest van de ingrediënten (dus 2 eetlepels broodkruimels, 2 eetlepels gehakte walnoten, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel agavesiroop, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder). Serveer in een kom met crackers.

Met dank aan de kook met mij mee studio