koken & tafelen algemeen

Kruiden sojaboter

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

6 eetlepels sojamargarine;

1 eetlepel verse peterselie;

1 eetlepel verse bieslook;

handvol eetbare bloemetjes;

1 theelepel citroenrasp;

2 druppels citroensap;

snufje rode pepervlokken;

1 teentje knoflook;

flinke mespunt zout;

beetje peper;

Bereiding

Haal de blaadjes peterselie van de steeltjes af. Hak de peterselieblaadjes en bieslook heel fijn met een koksmes.  Rasp in een kommetje de citroen met een rasp. Pel het knoflookteentje en pers deze met een knoflookpers boven het kommetje met citroenrasp. Schud de bloemetjes schoon, je moet ze niet wassen! Houd een paar mooie bloemetjes apart voor de versiering. Doe de margarine in een kom en voeg de bloemetjes, citroenrasp, snufje rode pepervlokjes, knoflook, zout en peper toe en breng op smaak met een paar drupppels citroensap en eventueel nog wat zout. Prak goed door elkaar. Smeer de kruidensojaboter op crackers en versier met de bloemetjes die je apart hebt gehouden. Doe de margarine in een kom en voeg de bloemetjes, citroenrasp, rode pepervlokjes, knoflook, zout en peper toe en breng op smaak met een paar druppels citroensap en eventueel nog wat zout. Prak goed door elkaar.

Met dank aan de kook met mij mee studio