koken & tafelen algemeen

Kalkoen-kikkererwtenpilav

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 25 minuten

Receptuur

2-3 eetlepel olijfolie

1 kleine ui gehakt

1 teentje knoflook gehakt

1 theelepel geraspte gember

1 eetlepel Marokkaanse kruidenpasta of milde currypasta

300 gram basmatirijst

625 milliliter kippenbouillon

250 gram gare, in stukjes gesneden kalkoen

2 eetlepel rozijnen

400 gram kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

sap van1 citroen

gehakte korianderblaadjes (garnering)

warm pitabrood en yoghurt, voor erbij

Bereiding

Verhit de olijfolie in een wijde diepe pan met een antiaanbaklaag op hoog vuur en bak de ui al roerend, ongeveer 5 minuten of tot de ui zacht begint te worden.

Voeg de knoflook, de gember en de Marokkaanse pasta of de milde currypasta toe en bak 30 seconden.

Voeg de rijst toe en schep alles goed om. Schenk de bouillon erbij, dek de pan af en kook ongeveer 15 minuten op laag vuur of tot al het vocht is geabsorbeerd en de rijst gaar is.

Neem het deksel van de pan, roer de kalkoen, rozijnen en de kikkererwten erdoor en kook nog 2 minuten door te verwarmen. Roer de citroen erdoor. Bestrooi met de gehakte korianderblaadjes en serveer met warm pitabrood en een schep yoghurt.