koken & tafelen algemeen

Gevulde paprika

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

60 gram amandelen

2 rode paprika’s

2 eetlepels olijfolie

½  kop couscous

1 eetlepel ras-el-hanout (verkrijgbaar bij de toko, of zie het recept op de website)

2 eetlepels rozijnen

4 takjes verse munt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de amandelen grof. Pak een koekenpan en zet op het vuur. Rooster hierin de amandelen 5 minuten. Week de rozijnen in een kom met heet water. Snijd heel voorzichtig de paprika’s eerst in de lengte doormidden. Haal de zaadjes eruit. Snijd ze dan weer in 3 stukken zodat je “vulbare kuipjes” krijgt. Laat de paprika’s 2 minuten grillen in de oven. Laat ze dan afkoelen. Pak een diepe pan. Verhit hierin  2 eetlepels olie. Doe de couscous erin en bak nog 1 minuut. Doe dan het vuur uit. Voeg dan de ras-el-hanout, rozijnen (zonder water!) en 1 kop kokend heet water toe. Wacht 5 minuten. Schep de amandelen door couscous. Pak de stukjes rode paprika’s. Vul ze met het couscousmengsel. Plaats ze in een ovenschaal en bak 10 minuten op 160 graden. Snij de munt grof. Kies, wanneer de paprika’s in de oven klaar zijn, een mooi bord om te serveren. Versier de gevulde paprika’s met muntblaadjes.

Met dank aan de kook met mij mee studio