koken & tafelen algemeen

Artisjokken-bonendip

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 20 minuten

Receptuur

1 potje gemarineerde artisjokharten

400 gram cannellunu bonen

50 gram geraspte parmezaanse kaas

1 eetlepel grof gehakte bladpeterselie

60-80 milliliter olijfolie, plus extra

Bereiding

Doe de artisjokharten met de bonen, de parmezaan en de peterselie in een keukenmachine en laat draaien. Voeg langzaam de olijfolie toe, en pureer tot het een mengel glad is, besprenkel met de extra olie, en serveer met grissini cannellini bonen (grissini kan je bij sommige Italiaanse delicatesse winkels kopen).  Gebruik eventueel  reuzebonen of witte bonen uit blik

Recept voor Grissini

1 portie deeg voor volkorenbrood gemaakt van 3 delen volkorenmeel en 1 deel bakkersbloem

3 eetlepel olijfolie, door het deeg gekneed

 

Verwarm de oven voor op 230°. Rol het deeg uit tot een dunne lap van 25 X 35 cm en snijd hieruit 35 reepjes van 1 cm breed en 25 cm lang Rol ze tussen uw handpalmen en leg ze op een ingevette bakplaat Bak ze in 12 minuten knapperig