koken & tafelen algemeen

Thaise wortelsoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1,5 kilo wortels

1 avocado

5 centimeter gember

1 eetlepel citroensap of rijstazijn

3 eetlepels kokosboter

4 eetlepels shoyu

½  kop koriander blaadjes

Een paar Thaise basilicum of munt blaadjes

2 lente uitjes

1 rode chilipeper

Bereiding

Was de wortels goed. Snij ze in grove stukken Schil de avocado’s. Haal de pit eruit en snij het vruchtvlees ook in grove stukken. Rasp de gember met de grove kant van de rasp. Knijp de sap van de gember in een kommetje.

Doe de wortels, avocado, kokosboter, gembersap en citroensap in een keukenmachine, voeg minimaal 1,5 liter water toe en maal 2-3 minuten. Als het geheel te dik is, voeg nog water of ijsblokjes toe. Snij de lente uitjes en chilipeper in hele dunne ringen. Haal de zaadjes van de chilipeper eruit. Scheur de blaadjes van koriander. Hak de munt blaadjes fijn.

 

Serveren: Schenk de soep in soepborden. Versier met chilipeper, lente uitjes, Thaise basilicum of munt blaadjes en koriander blaadjes.

Met dank aan de Kook met mij mee studio