koken & tafelen algemeen

Pompoen-preisoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

500 gram prei in ringen

3 tenen knoflook

50 ml. olijfolie

750 gram pompoen, zaad verwijderd

2 eetlepels kerrie

1½ liter groentebouillon

1 blikje bonen ( uitgelekt 200 gram)

1 bakje Griekse of Bulgaarse yoghurt

Bereiding

Bak in een ruime pan de prei en knoflook zachtjes 5 minuten in de olie. Snijd de pompoen met schil in stukken, voeg toe en bak dit nog 3 minuten mee. Voeg de kerriepoeder toe, bak 1 minuut mee en schenk de bouillon erbij. Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg de uitgelekte bonen toe, warm de soep nog even op en serveer de soep in komen en garneer met een toefje yoghurt.