koken & tafelen algemeen

Gazpacho van peer met een reductie van wijnazijn en PX sherry

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 1 uur

Receptuur

5 rijpe handperen geschild en in blokjes

1 deciliter citroensap

2 deciliter groene olijfolie

1 deciliter wijnazijn

1 deciliter PX sherry

Fleur de sel

Bereiding

Doe de blokjes peer met het citroensap en de olijfolie in een hoge kom en mix met de staafmixer tot een fijne soep. Voeg wat water toe als de soep dik is. Laat de soep goed koud worden in de koelkast. Kook de wijnazijn met de sherry in een steelpannetje tot de helft in tot een lichte siroop. Serveer de gekoelde soep in kopjes en druppel en de siroop en wat extra groene olijfolie in en bestrooi met fleur de sel.

In de winter doen peren het goed in deze soep.Tenminste, rijpe peren dan. In de zomer gebruik je natuurlijk zoete sappige perziken.