koken & tafelen algemeen

Braziliaanse zoete aardappelsoep

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

25 gram boter

1 grote ui gesnipperd

4 rijpe tomaten

1 theelepel chilipoeder

500 gram zoete aardappels

1½ liter vleesbouillon

Zout

Versgemalen peper

50 gram feta

2 eetlepels verse koriander

Bereiding

Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui op heel laag vuur in 5 tot 8 minuten glazig. Verwijder intussen het vel van de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. Schep de tomatenstukjes met de chilipoeder door de ui en bak het geheel nog 5 minuten op laag vuur regelmatig roerend. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes en schep het dan door de tomatenmassa en voeg de bouillon toe. Breng alles op een matig hoog vuur aan de kook en laat de aardappelen in 10 - 15 minuten zachtjes garen. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en warm het nog even zachtjes door. Schep de zoete aardappelsoep in 4 warme wijde kommen en garneer met de feta en de koriander. Serveer eventueel met kaasstengels