koken & tafelen algemeen

Pasta met geroosteerde venkel en wortel

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

1 venkel

1 wortel

1 lenteui

1 theelepel balsamicoazijn

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel agavesiroop

zout en peper

1 eetlepel vega-parmezaan

1 kop pasta naar wens

Bereiding

Zet de grill aan. Snij de venkel in grote stukken. Bewaar in een kom. Bewaar de blaadjes in een kleine kom. Snij de wortel in luciferhoutjes. Bewaar in een kom. Meng de olie, balsamicoazijn, agavesiroop, zout en peper bij elkaar in een mengkom. Doe de venkel- en wortelstukjes hierin. Meng goed door. Verdeel de groenten over de groenteschaal  Rooster de groenten onder de gril.. Maak ondertussen de pasta: Breng 500 ml water aan de kook in een kleine pan. Doe 1 theelepel zout erin. Kook hierin de pasta in 8 minuten beetgaar. Laat meteen uitlekken in een vergiet. Als de groenten geroosterd zijn, meng deze met de pasta. Serveer op een mooi bord met vega-parmezaan en venkelblaadjes.

Met dank aan de kook met mij mee studio