koken & tafelen algemeen

Crumble van rabarber met kokosijs

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 3-4

Bereidingstijd: 1 uur en 20 minuten

Receptuur

voor de bodem:

100 gram amandelmeel

150 gram gebuild meel

4 eetlepels plantaardige margarine

60 milliliter ahornsiroop

Mespunt zout

Voor de vulling

1,5 kg rabarber

6 eetlepels rijststroop

½ theelepel kaneel

Mespunt zout

Voor het ijs:

4 blikken kokosmelk

Agavesiroop naar smaak

Mespunt zout

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Maak eerst het ijs: Meng de kokosmelk goed door met de agavesiroop. Schenk deze in de ijsmachine en laat 30 minuten draaien. Bewaar de ijs daarna in de vriezer. Maak dan de vulling: Schil de rabarberstelen met een dunschiller en snijd de stelen in zo klein mogelijke stukjes.  Doe de stukjes rabarber in een mengkom, doe er rijststroop en het kaneelpoeder bij en roer goed om zodat alle stukjes met de stroop bedekt zijn. Proef en bepaal of het zoet genoeg is. Voeg als nodig meer stroop toe. Maak als laatste het crumbledeeg: Doe 4 eetlepels margarine en 60 ml ahornsiroop in een steelpannetje. Zet op het middelhoge vuur en roer totdat de margarine is opgelost. Doe het vuur uit. Laat even afkoelen. Doe 100 gram amandelmeel, 150 gram gebuildmeel en mespunt zout in een grote mengkom. Voeg de afgekoelde margarine met ahornsiroop toe. Roer alles goed om. Maak hiervan crumbles. Schep de rababer in  16 kleine ovenschoteltjes, strooi er het crumbledeeg over en laat de rabarber crumble 25  minuten bakken.

Met dank aan de kook met mij mee studio