koken & tafelen algemeen

Chocolade mousse met amandelkoekjes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

Voor de mousse;

200 gram pure chocolade, in stukjes;

400 gram zijden tofu;

3 – 4 eetlepels ahornsuiker;

versgeraspte nootmuskaat of sinaasappelzest;

Voor de koekjes;

320 gram speltbloem;

100 gram amandelschaafsel;

¼  theelepel zeezout;

2 theelepels bakpoeder;

2 theelepels citroenrasp;

6 eetlepels vloeibaar kokosolie;

200 milliliter ahornsiroop;

 

Bereiding

Laat de chocolade au bain marie smelten. Laat de zijden tofu iets uitlekken in een vergiet. Pureer dan de tofu in de Vitamix. Voeg de gesmolten chocolade en ahornsuiker toe en meng dit goed. Voeg als je wilt een extra smaakmaker toe en verdeel de chocolademousse over 15 schaaltjes. Laat de mousse een half uurtje opstijven in de diepvries. Maak dan de koekjes: Verwarm de oven op 180°C . Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Doe de speltbloem, amandelschaafsel, zeezout en bakpoeder in een grote kom. Meng de kokosolie en ahornsiroop in een middelgrote kom. Giet de vloeibare ingrediënten in de kom met de droge ingrediënten. Gebruik een pannenlikker om het plakkerige mengsel beter te kunnen mengen. Doop twee eetlepels in een kommetje met water. Gebruik één lepel om er het beslag mee op te scheppen en de andere lepel om het beslag op de bakplaat neer te leggen. Druk het beslag plat om ronde koekjes te vormen van 3 cm doorsnee.  Houd de lepels nat zodat het beslag niet aan de lepels blijft plakken. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de koekjes 10 tot 13 minuten of totdat de randen licht goudbruin kleuren. Haal de koekjes uit de oven en laat ze even staan zodat ze stevig genoeg worden om ze met een spatel van de bakplaat af te kunnen halen.Serveer de koekjes samen met het ijs.          

Met dan aan de kook met mij mee studio