koken & tafelen algemeen

Bojo taart met soyaslagroom

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten

Receptuur

1 kilo cassave, geraspt

200 gram geraspte cocos

100 gram ahornsuiker

150 milliliter rijststroop

100 milliliter soyamelk

150 milliliter koolzaadolie

100 gram rozijnen

1 theelepel vanillepoeder

Mespunt zout

1 eetlepel kaneel

Venkelzaadjes

Soyaslagroom

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Week de rozijnen in heet water. Maal de venkelzaadjes grof in een vijzel. Pak een grote mengkom. Doe hierin de geraspte koko’s, geraspte cassave, soyamelk, ahornsuiker, rijststroop, vanillepoeder, koolzaadolie, rozijnen, kaneel en mespunt zout met elkaar. Pak een ovenschaal. Bedek de schaal met bakpapier. Strooi hierop de venkelzaadjes. Schep het beslag erop. Bak ongeveer 45 minuten. Check af en toe met een sate prikker de gaarheid. Klop ondertussen de soyaslagroom met een garde luchtig. Bewaar in de koelkast.

Met dank aan de kook met mij mee studio