koken & tafelen algemeen

Birthday cupcakes

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 40 minuten

Receptuur

Voor de cupcakes:

1 kop vanille soyamelk

1 dessertlepel appelazijn

1 kop agave siroop

½ kop koolzaadolie

1,5 kop gebuild meel

1 eetlepel bakpoeder

Snufje zout

 

Voor de topping:

200 gram plantaardige margarine

200 ml agave siroop

1 theelepel vanillepoeder

½ kop cacaopoeder

1/3 kop soyamelkpoeder

Bereiding

Verwarm de oven op 160 graden. Doe de soyamelk en appelazijn in een mengkom en laat deze 5 minuten zitten totdat er bubbels komen. Voeg dan de agave siroop, olie en vanillepoeder toe. Roer goed door. In een andere mengkom, meng het meel, bakpoeder en zout. Voeg de natte ingredienten toe en roer heel goed door. Schenk dit beslag in muffinvormen en bak ongeveer 20 minuten. Laat ze afkoelen. Maak ondertussen de topping: Meng eerst de margarine met de agave siroop met een handmixer. Voeg de vanillepoeder en langzaam de cacaopoeder toe. Voeg tenslotte ook de soyamelkpoeder toe en meng tot luchtig. Als het geheel te vloeibaar is laat hem even in de koelkast afkoelen. Als de cupcakes afgekoeld zijn, doe de topping in een spuitzak en spuit een mooie topping op de cupcakes.

Met dan aan de kook met mij mee studio