koken & tafelen algemeen

Bananen crème met aardbeien

Print deze pagina

Algemeen

Aantal personen: 8

Bereidingstijd: 30 minuten

Receptuur

1 citroen

8 bananen

1 doosje aardbeien

2 liter vanille soyamelk 

½ kop rijststroop

½  kop bloem    

1 eetlepel arrrowroot

100 gram plantaardige margarine

 

Bereiding

Rasp de schil van een citroen met een zesteur. Los de arrowroot op in een kopje met 2 eetlepels koud water. Doe de citroen zeste in een grote pan met de soyamelk, bloem, arrowroot en rijstroop. Roer constant door en breng aan de kook. Kook verder zachtjes totdat het geheel als een dikke saus aanvoelt. Proef en voeg als nodig meer rijststroop toe. Voeg de margarine toe. Roer goed door. Laat de pan in koud water afkoelen. Schil en snij de bananen in dunne stukjes. Doe de bananen samen met de saus in de blender. Pureer alles fijn. Schenk de bananen crème in individuele glazen. Laat koud worden in de koelkast. Haal de kroontjes van de aardbeien af. Snij ze in dunne plakjes Serveren: Als de bananen creme koud is geworden, versier de bovenkant met aardbeien en cacao of gehakte rijstmelkchocolade.

Met dank aan de kook met mij mee studio